logo-12-17

Garden House – Da Nang

Location: 678 Dien Bien Phu, Thanh Khe, Da Nang

Client: Dinh Ngoc Anh

GFA: 600 m2

Project year: 01/2017

Achievement:

- Được đăng tải trên tạp chí kiến trúc Châu Á BCI Asia  ”Architecture @16″

- Được phát sóng chương trình VTV3 – Không gian Xanh 2016: https://www.youtube.com/ho-khue-alpes

- Được đăng tải trên báo mạng kiến trúc hàng đầu của Mỹ Archdaily: http://www.archdaily.com/garden-house-ho-khue-architects

- Được đăng tải trên báo mạng trong nước: www.vnexpress.net

Garden House

The façade of this 4 story home covered with trees and planter boxes with captures the imagination of people travelling on this very busy commercial road Dien Bien Phu near the recently completed overpass. The concrete slabs and rustic tiles are stacked close together with just enough trees growing to reduce dust and noise from the street.  This offers natural and ongoing purification of the air inside the house.

Garden House5

garden-house-them-1

This solution would be naturally light and dry, to ensure less dense sunlight and dust

Garden House1

The idea and design solution of the “Green House” includes a 4th floor space with an  open “sky garden” planted with tall trees and lush grass, wanting to put a Green  Space  into a townhouse which is situated in a noisy and cramped area

Garden House2

Garden House3

Beautiful bridges connect the two blocks through corridors landscaped with trees and decorative brick.   This centralized open garden area allows breathing and ventilation throughout the house in addition to allowing natural light into all rooms

Garden House4

The house is a “Green House” because of design solutions for natural ventilation and cooling, natural lighting, green trees and plants covering the entire house and roof.  Environmentally friendly materials like unburned brick, concrete slabs, natural stone, and plantings produce a beautiful and strong surface

garden-house-them

Garden House9

The rear of the building borders a road 5.5 m wide, and is heavily influenced by the hot sun and strong winds from the north-west. The back wall of the rear stairs is constructed using our brickwork with small vents throughout the wall. These are designed to prevent the rain from entering the home while providing ventilation at every level. This facade is always cool, dry, and provides natural light without any heat typical of larger windows and opening.

logo